Így kezelhetők a méhnyaki elváltozások

Szponzorált tartalom
megjelent:

A HPV okozta méhnyaki elváltozások nagyobb kockázatot jelentenek a méhnyakrák kialakulására, ezért fontos, hogy időben felismerjék és kezeljék azokat. A sebészeti beavatkozáson kívül azonban más terápiás módszerek is léteznek. (x)

Ilyen a Colpofix hüvelyi gélspray is, amely helyileg alkalmazott gyógyászati segédeszköz, és hatékonyan segíthet az enyhe és közepes fokú elváltozások kezelésében és megelőzésében.

A gyakran előforduló humán papillomavírus (HPV) a bőrön és a nyálkahártyákon okozhat fertőzést. Több mint 100 típusa ismert, és közülük néhány a méhnyakrák és más, a nemi szervekhez kapcsolódó rákfajták kialakulásához vezethet. A HPV általában szexuális érintkezés útján terjed, és bár sok esetben nem jár tünettel, néhány típusa szemölcsöket, valamint más nőgyógyászati elváltozásokat okozhat.

A HPV nem jelent azonnal rákot

Bár a HPV egyik, valóban leggyakoribb és legveszélyesebb következménye a méhnyakrák, a fertőzés nem jelent azonnal rákdiagnózist. Az enyhe fokú méhnyaki elváltozások ugyanis rendszerint spontán visszafejlődnek, és nem is okoznak tüneteket, ezért gyakran csak szűrővizsgálat során derülnek ki. A közepes vagy súlyos méhnyaki elváltozások ugyanakkor már orvosi kezelést igényelnek, hiszen, ha tartósan fennáll a fertőzés, ezek az elváltozások kórossá válhatnak. Ahhoz, hogy ezt megelőzzük, oda kell figyelni a mielőbbi diagnosztizálásra (éves nőgyógyászati szűrés), és a szervezetünket egészséges életmóddal, valamint a Colpofix gélspray-vel támogatni a HPV elleni harcban.

Colpofix gélspray

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

Colpofix: véd, helyreállít

A Colpofix egyedi és különleges mechanizmusának köszönhetően hatékonyan segít a HPV által okozott méhnyaki elváltozások kezelésében és megelőzésében. Hatása többrétű:

  1. Védelmet nyújt: a Colpofix a hüvelyben az élő szövetekhez tapadó (bioadhezív) filmréteget képez, amely megvédi a méhnyaki-hüvelyi hámfelszínt a külső környezetből származó mikrobák károsító hatásaitól.
  2. Hidratál: a Colpofix a méhnyak hüvelyi részében található transzformációs zóna élettani körülményeit szabályozza, elősegítve ezzel a megfelelő szöveti hidratációt és a hámképződést. Ezáltal hozzájárul a méhnyakon lévő elváltozások gyógyulásához és visszafejlődéséhez.
  3. Helyreállít: a Colpofixnek pH-szabályozó és prebiotikus hatása is van, ami segít helyreállítani és fenntartani a hüvelyflóra egészségét, ezáltal tovább erősítve az immunrendszert és csökkentve a fertőzések kockázatát.

999 páciens, 6 hónap, 96 százalékos eredmény

A Colpofix hatékony segítséget jelent a HPV okozta méhnyaki elváltozások kezelésében és megelőzésében, segítve ezzel a nők egészségének megőrzését és a betegség kockázatának csökkentését. Hatékonyságát egy nagy létszámú klinikai vizsgálat is alátámasztja, amelyben 999 páciens vett részt. Az eredmények azt mutatják, hogy a kezelés a betegek 96 százalékánál elősegítette az enyhe fokú méhnyaki elváltozások visszafejlődését mindössze 6 hónap alatt.

Könnyen alkalmazható, kúraszerűen is ajánlott

A hüvelyi gélspray alkalmazása rendkívül egyszerű és kényelmes. A speciális, tixotróp tulajdonságokkal rendelkező gél spray formájában könnyen és hatékonyan juttatható be a hüvelybe, és miután ott eljutott a célterületre, ismét gél állagúvá alakul, biztosítva hosszan tartó hatékonyságát. A készítmény a mellé csomagolt applikátorok segítségével higiénikusan és precízen használható. A Colpofix gélspray vény nélkül kapható a patikákban, alkalmazása pedig kúraszerűen, legalább 3 hónapon keresztül javasolt. A kúra alatt mindhárom hónapban, az első 20 napon esténként, lefekvés előtt 5 befúvást kell végezni. Szükség esetén a 3 hónapos kúra megismételhető a kívánt eredmény eléréséig.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Cikkajánló

A HPV (humán papillomavírus) fertőzés tünetei, kezelése

Dr. Sarkadi Adrien, infektológus, Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász
HPV
A HPV a bőrön és a nyálkahártyákon sejtburjánzást okozó víruscsalád. Felelős a közönséges szemölcsök és a nemi szemölcsök (condylomák) megjelenéséért, valamint a méhnyakrák kialakulásáért. A HPV becslések szerint a világ leggyakoribb szexuális úton terjedő fertőzése, miközben a vírus egy gyors teszttel kimutatható, a legveszélyesebb és leggyakoribb típusai ellen pedig létezik védőoltás.
Aranyér
Aranyér

Milyen gyógynövények segíthetnek a kezelésében?

Asztma diéta
Asztma diéta

Mit érdemes fogyasztani? Mi kerülendő?

WEBBeteg - Dr. Sarkadi Adrien, infektológus, Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász
WEBBeteg - Dr. Sarkadi Adrien, infektológus
WEBBeteg - Dr. Sarkadi Adrien, infektológus
WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Major Tamás, szülész-nőgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.